Streaming Online – Varför har Streaming Blivit så Populärt?

Tekniken förändrar vårt sätt att konsumera information och underhållning, och många avstår från kabel-tv-prenumerationer som kostar uppemot 1000kr i månaden till förmån för streamingtjänster, som Netflix, som kostar så lite som 100kr i månaden.

Under de senaste åren har streamingtjänster som Netflix skapat en plattform för människor att titta på originalinnehåll.
Du kan se det tydligaste skiftet i tittarplattform bland tonåringar där en stor majoritet nu bara tittar på streamingplattformar och intre traditionell TV.

Framförallt är det som har hindrat framgången för kabel-TV dess brist på innovation. Streamingtjänsterna utvecklas och förbättras kontinuerligt för att ge en smidigare användarupplevelse. Här är ett par anledningar till varför streamingtjänster får ett försprång jämfört med kabel-TV och som förklarar varför streaming har blivit så populärt.

Mobil åtkomst

Det finns 3,3 miljarder smartphoneanvändare i världen idag. Det är 3,3 miljarder enheter som traditionell TV går miste om, och streamingtjänster drar nytta av det. Netflix har omdefinierat ordet när som helst och var som helst, eftersom användare helt enkelt kan använda sin Netflix-app på sina mobiltelefoner och se sina favorit-tv-program var och när de vill.

Mer originellt innehåll

En av de bästa funktionerna hos streamingtjänster är deras unika karaktär. Nytt och originellt innehåll läggs till varje dag så att användarna inte fastnar med samma gamla tråkiga TV-program och filmer. Känner du igen dig själv i att ha suttit och tittat på vanlig TV på samma program gång på gång? Med streaming slipper du det!

Lägre priser

Den här är en viktig förklaring för streamingtjänsters popularitet. Varför välja en dyrare tjänst med ett sämre utbud när du kan välja en billigare tjänst med större utbud? Så ser det faktiskt ut med streamingtjänster. Dessutom är streamingtjänster on-demand och du är inte begränsad till att titta på vad som serveras.

Du kan registrera dig för Netflix och få obegränsad tillgång till alla TV-program för så lite som 150kr i månaden. Jämfört med traditionally TV-abonnemang som erbjuder 60-70 kanaler för 400-500kr i månaden, är streamingplattformar klart mycket billigare.

Det är bekvämt och flexibelt

Streamingtjänsternas flexibla karaktär har också gjort det otroligt attraktivt för en rad olika människor. Du behöver inte hålla dig till något slags schema för att kunna se någon form av innehåll. Det är tillgängligt on-demand, när du vill ha det.

Om du inte kan åta dig att se ett helt avsnitt på en gång, behöver du inte gör det! Du kan lämna filmen eller avsnittet av vad du än tittar på och återkomma till det senare. Det är så flexibelt som det kan bli, vilket är en anledning till att det har blivit så populär. Tittarna kan verkligen anpassa det efter sina egna scheman, vad de än kan vara.

Ingen vill vara bunden till ett TV-schema, och streaming gör att du kan se dina program när du har tid att se dem. Detta skapar möjligheten att se program medan du åker tåg, sitter vid en busshållplats, på en paus på jobbet, etc.

Det är skalbart

Många tjänster låter konsumenterna välja de funktioner och funktioner de vill betala för. Konsumenter kan effektivt betala för innehållet de vill titta på och avstå från att betala för program och tjänster de inte vill ha eller behöver.

Det är personligt

Videoströmningsappar och videoströmningstjänster ger rekommendationer baserat på visningsprofiler. Detta skapar en skräddarsydd buffé med rekommenderat innehåll som är riktat mot konsumentens intressen.

Enkel användning

För traditionella TV-apparater har du inte mycket makt över vad du ska titta på eftersom det följer ett programschema. Du får helt enkelt nöja dig med det som serveras.

Redan innan dagen startar har TV-kanaler redan ritat upp sina programuppställningar för hela dagen. Därför har publiken inte så mycket annat val än att vänta på sin favoritprograms schemalagda tid.

Men det som är bra med streamingplattformar är att du har mer kontroll över de program du vill se. Tack vare Netflix och andra streamingplattformar kan du njuta av en sömlös användarupplevelse. Du kan pausa och spela när du vill, ladda program snabbare och till och med spela upp en viss del av videon, vilket kabel-TV inte erbjuder.

Enhetskompatibilitet

På tal om användarupplevelse, en annan anledning till att fler och fler människor flyttar till streamingplattformar är att det ger fler möjligheter för publiken att titta oavsett var de är, när som helst på dygnet med vilken enhet de föredrar att använda.

Till skillnad från traditionell TV har du inte lika många alternativ när du tittar jämfört med streamingtjänster. Och om du behöver gå ut eller springa ärenden en stund har du inget annat val än att stänga av det och bara fortsätta med dina uppgifter, vilket gör att du missar möjligheten att titta klart på programmet.

Men med streamingtjänster kan du välja vilken enhet du vill använda för att titta på ett program. Och det bästa med det är att du kan njuta av det var som helst. Du kan ta den var som helst i ditt hem eller till och med resa och titta på den så länge du har en bra internetanslutning.

Personliga alternativ

Det är svårt att titta på dina älskade program på traditionell TV eftersom programmen är slumpmässigt schemalagda av kanaler. Därför är det lite av en utmaning att hitta någon film eller serie som passar din smak.

Men tack vare tekniken kommer det inte att vara ett problem – det vill säga om du skulle använda streamingplattformar. Nuförtiden kategoriseras filmer och andra program snyggt på streamingplattformar och ger förslag, vilket gör det lättare för dig att upptäcka nya filmer eller serier av samma genre.

Förmodligen den bästa egenskapen med streamingtjänster är att de har separata kategorier dedikerade till barn. Till skillnad från TV-kanaler där du alltid behöver hålla ett öga på vad ditt barn tittar på, har streamingplattformar separata kanaler för barns användning där innehållet redan är filtrerat för dem.

Inga reklamannonser

Med konkurrensen i affärsvärlden måste varumärken komma med annonser för att bli mer uppmärksammade av sin målmarknad. På grund av det bombarderas publiken runt om i världen med annonser. På TV-Kanaler avbryts filmerna konstant av reklampauser och faktum är att ingen vill se dessa. De stör ditt filmtittande och det gör att du måste sitta vid TV:n längre för att se klart på en film. Med en streamingtjänst slipper du detta!