Hur Lång tid tar det att göra en Animerad Film?

Tiden det tar att göra en animerad film varierar mycket eftersom det finns många olika sätt att skapa en animerad film, och olika typer av filmer att skapa.
Att använda datorgenererade bilder (tänk på de flesta Pixar-filmer) tar kortare tid än stop-motion (”Isle of Dogs” eller ”Coraline”) eller handritad animation (Disney-filmer förr i tiden).
Däremot skiljer sig animerade filmer från live-action eller en kombination av de två. Till exempel, räknas det att få Dora att verka springa från en manet till en annan i Hitta Nemo som filmning eller en effekt? För stop-motion-filmer, betyder filmning bara när de enskilda bilderna tas, eller inkluderar det den tid det tar att ändra objekt som filmas något?

I alla fall tar animerade filmer mycket längre tid än live-action filmer att skapa. Även om för- och efterproduktion tar ungefär lika lång tid, kan det ta allt från fyra till sju år att färdigställa en 90-minuters animerad film. Och det är med ett helt team av animatörer!

En kort animerad reklamfilm, däremot, kan inte jämföras med en 90-minuters animerad biofilm. En enkel animerad film på några minuter kan skapas på en dag eller två.

Hur lång tid tar det att göra en film för Pixar eller Disney?

Det tar vanligtvis cirka fyra år från början till slut. De första två åren ägnas åt att komma på historien, karaktärerna och designen, och de sista två åren ägnas åt att faktiskt animera och rendera filmen.

Disneys skapandeprocess

Låt oss ta en titt på hur Disney skapar animerade filmer och hur de förklarar processen

Varje avdelning arbetar tillsammans för att ge oss helheten. Från sekvens till tagning till ram, sammanförs filmen genom det djupa samarbetet mellan alla i studion.

Från storyboard till sista bildruta tar varje film i genomsnitt tre till fem år att skapa det du ser på skärmen.

Vår filmskapande process börjar i Development, där våra berättare börjar skapa berättelsen, och våra artister definierar utseendet på karaktärerna och världarna.

Redaktions- och ljudteam sätter ihop utvecklande berättelseidéer och vägleder produktionen.

Som förberedelse för och under hela produktionen tillhandahåller produktionstränings- och utvecklingsteamet utbildning i filmskapande, konst, berättande och verktyg genom upplevelser, klasser, föreläsningar, workshops, studiebesök och visningar.

Hitta röster: Blåser liv i våra karaktärer genom de perfekta skådespelarna.

Tekniken ligger till grund för allt som skapas inom vår pipeline. Genom ett empatiskt förhållningssätt arbetar teknologer med att designa och bygga arbetsmiljöer som gör det möjligt för konstnärer att göra sitt bästa arbete.

När utvecklingen väl är på rätt spår förvandlar våra konstnärer vår visuella utveckling och konceptteckningar till tredimensionella karaktärer och miljöer genom att skapa de modeller, riggar och texturer som definierar utseendet på världen som skapas.

Bra kommunikatörer, strateger och arrangörer, Production Management är snabb att svara på ständigt föränderliga scheman.

Tekniska direktörer löser problem och tacklar nya och intressanta utmaningar genom en kombination av verktygsbyggande, support och mjukvaruutveckling

Partnerskapet mellan konst och teknik ligger bakom det bästa av det vi skapar. Genom nära arbetsrelationer mellan våra konstnärer och teknologer utvecklar vi banbrytande verktyg och arbetsflöden som gör att vi kan utforska sätt vi kan optimera skapelseprocessen.

Att sätta ihop det, ruta för ruta

När våra karaktärer har skapats och våra miljöer förverkligas börjar vi processen med att skapa scenerna som kommer att utgöra vår film. Shot Production inkluderar arbeten av många animatörer och tekniker som väcker sekvenser till liv i allt från en karaktärs skådespeleri till de fina detaljerna i deras hår, kläder och världen.

Och slutligen, genom det djupa samarbetet mellan produktion, teknik och med stöd från alla i Studio-teamen, kommer våra övertygande karaktärer tillsammans med sina fantasifulla världar för att berätta de universella historierna som blir en del av våra filmer på Walt Disney Animation Studios.