Vilken är den Äldsta Disney Filmen?

Disneyfilmer är bland de mest omtyckta filmerna i historien. De tilltalar människor i alla åldrar, och det finns något för alla.

Nästan alla i världen känner till eller till och med sett flera Disney-filmer under sin livstid. Walt Disney Company är ett av de mest inkomstbringande globala massmedia- och underhållningsföretagen som grundades den 16 oktober 1923 av bröderna Walt och Roy Disney. Det började ursprungligen som Disney Brothers Cartoon Studio som skapade klassiska tecknade filmer i Burbank, Kalifornien. Det etablerade sig som en pionjär för den amerikanska animationsindustrin som blev populär över hela världen sedan dess.

Idag har Disney producerat hundratals filmer som bevisat sin förmåga att skapa minnesvärda och inspirerande filmer. Innan Disney blev ett av de gigantiska utbredda företagen globalt, låt oss gå tillbaka för att se de äldsta Disney-filmerna som lade grunden för att göra det stora Walt Disney Company till en legend.

Äldsta Disneyfilmen: Snövit och de sju dvärgarna

Snövit och de sju dvärgarna är en amerikansk animerad film från 1937. Det är Walt Disney Animation Studios första och äldsta film. Filmen släpptes första gången den 21 december 1937 av RKO Radio Pictures.

Berättelsen kretsar kring en prinsessa som utsätts för en ond förtrollning av en gammal kvinna när hon blir den enda som håller sig vaken under rikets förgiftade äpple-incident. Hon måste besegra den gamla kvinnan och bryta sin förtrollning med hjälp av sju dvärgar.

En av de bästa sakerna med den här filmen är att den har mycket kvickhet och charm. Den är actionfylld, känslomässig och innehåller några ikoniska karaktärer som Snövit och de sju dvärgarna. Animationen är en av de vackraste hittills.

Snövit och de sju dvärgarna, som släpptes den 21 december 1937, med en total speltid på åttiotre minuter, hade en produktionsbudget på 1,49 miljoner US-dollar. Disneys första filmproduktion fick en gynnsam start och genererade häpnadsväckande 418,2 miljoner US-dollar. Den här filmen banade väg för att göra hundratals animerade filmer i framtiden.

Sedan den släpptes har filmen förblivit populär både kritiskt och kommersiellt.

Filmen fick en Oscarsnominering för bästa filmmusik 1938 och placerades i National Film Registry 1989 av Library of Congress på grund av dess kulturella, historiska och estetiska betydelse.

Pinocchio

Pinocchio är en amerikansk animerad film från 1940 som släpptes den 7 februari 1940. Den producerades av Walt Disney Productions och är den andra filmen i Walt Disney Animated Classics-serien.

Den här filmen handlar om en levande docka, Pinocchio, som längtar efter att bli en riktig pojke så att han kan bli en älskad skådespelare i en resande marionetttrupp. Han lär sig vad det innebär att vara människa när han ger sig ut på ett äventyr där han möter en skurk som vill utnyttja honom, och får hjälp av sin far Geppetto.

Det intressanta med den här filmen är att den skapades med handritad cel-animation, med vissa delar tryckta med tre remsor Technicolor (även om den tecknade filmen The Old Mill från 1937 använde en tidig version av Xerox, vilket gör den till den första färgade tecknade filmen i historien) .

Filmen regisserades av Ben Sharpsteen och Hamilton Luske, medan Bill Peet var berättelsekonsult. Art direction övervakades av Disney Legend Harper Goff som också bidrog avsevärt till visuell design.

Dumbo

Dumbo är en animerad film från 1941 och är den sjunde filmen som publicerades av Disney.

Dumbo öppnar med cirkuselefanter och clowner och en oväntat rosa himmel. Det är morgon på cirkusen och vi ser att en av elefanterna precis har fött en ny elefantunge, som heter Dumbo.

Cirkusdirektören upptäcker strax efter att Dumbo kan flyga! Med denna nya upptäckt har cirkusdirektören en ny plan för att behålla Dumbo i cirkusen.

Dumbo är den mest kända av alla Disney-filmer och är en av de mest älskade av barn. Det finns inte bara fantastiska lärdomar att dra av Dumbo, det är också en mycket underhållande film! Animationen i den här filmen är inte lika detaljerad som några av de nyare Disney-filmerna, men om du letar efter något som får dig att skratta och få dig att känna dig lycklig, titta på Dumbo.

Lejonkungen

Lejonkungen är en amerikansk animerad musikdramafilm från 1994 och är Disneys tredje äldsta film. Filmen producerades och släpptes av Walt Disney Animation Studios under överinseende av Jeffrey Katzenberg och Don Hahn.

Berättelsen utspelar sig i ett djurrike som ligger nära en stor stolthet av lejon. Simbas pappa Mufasa är kungen och hans svartsjuka bror Scar har planer på att ta över som härskare. När Scar lurar Simba att tro att han har dödat sin far, flyr Simba från sitt hem och lovar att hämnas på Scar.

Lejonkungen är en välkänd Disney-film som har legat bland de 100 bästa i USA sedan 1994. Det är en av Disneys mest framgångsrika biograffilmer och är också känd för sin historia, soundtrack och karaktärer.

”The Lion King” var den första Walt Disney Animation Studios-filmen som använde en djurroll utan dialog.

En anledning till varför du bör se Lejonkungen är att det är en gripande och innerlig berättelse som lär ut läxan om familj och vänskap. Det är en fantastisk film om familj, kärlek och tro. Att se den här filmen kommer att hjälpa alla att lära sig läxan att glömma att vara tacksam för det man har.

Skönheten och odjuret

Beauty and the Beast är en Disney-film som släpptes 1991. Filmen berättar historien om en prins som är förbannad att se ut som ett avskyvärt monster för att rädda sin fars kungarike. För att bryta förbannelsen måste Odjuret lära sig att älska igen.

Framgången med Skönheten och odjuret 1991 ledde till en långvarig tv-serie 1992. Serien gick i sju säsonger och föregick en ny film 1997.

Anledningen till att du bör se Beauty and the Beast är för att det är en tidlös klassiker. Filmens tema om att kärleken är så kraftfull har också visats i nyare Disney-filmer, som Frozen.