Hur Lång tid tog det att Göra Snövit?

Snövit och de sju dvärgarna hade premiär den 21 december 1937 på Carthay Circle Theatre i L.A. Den följdes av en rikstäckande premiär den 4 febbruari 1938. Justerat för inflation är den animerade filmen en av de 10 bästa artisterna på Nordamerikanska biljettkassan.

Filmen tog ungefär tre år att skapa och färdigställdes 1937. Inledningsvis budgeterades projektet till $250 000. Men produktionskostnaderna steg snabbt till 1,5 miljoner dollar, vilket på 1930-talet var en enorm summa pengar. Walt tvingades belåna sitt hem för att betala för produktionen.

Vissa kritiker var övertygade om att filmen skulle misslyckas innan den släpps. De gav den till och med smeknamnet ”Walt Disney’s Folly”. Antagligen trodde Walts fru, Lillian Disney, att filmen skulle vara en succé. Filmen visade sig vara en stor hit. Den var så stor framgång att Walt kunde bygga Disney Studios i Burbank från vinsten.

1. Walt Disney kom på idén att ta med Snövit och de sju dvärgarna till den vita duken när han var 15 år gammal, efter att ha sett en stumfilmsversion av den klassiska sagan i Kansas City.

2. Filmen tog ungefär tre år att producera, från 1934 till 1937.

3. Snövit och de sju dvärgarna är den första långa animerade filmen i USA:s historia.

4. Över 750 konstnärer genomförde mer än 2 miljoner skisser. Filmen innehöll 250 000 teckningar.

5. Animatören Ward Kimball slutade nästan efter att hans två huvudsekvenser klipptes.

6. Disney gav sitt team i uppdrag att skapa flerbildskameran, en enhet som kan ta flera bilder samtidigt för att skapa mer djup (och fantasi) i konstnärernas teckningar.

7. Övertygade om att filmen skulle misslyckas gav kritikerna smeknamnet ”Walt Disneys dårskap”.

8. Tidig konceptkonst avbildade Snövit som en blondin. Hennes hår blev en av hennes definierande fysiska egenskaper, eftersom den magiska spegeln beskrev hennes skönhet i detalj för den onda drottningen: ”Ack, hon är vackrare än du: Läpparna röda som rosen, håret svart som ebenholts, huden vit som snö .”

Levande djur: För att säkerställa att alla Snow Whites djurvänner fångades helt rätt, höll Disney en mängd levande djur i studion för animatörerna att referera till.