Vad är Animerad Film? Allt du Bör Veta!

Animation är en teknik där animerade karaktärer animeras för att se ut som rörliga bilder.

Tidigare, i traditionell animation, ritades handteckningar eller målningar på släta celluloidark för att skapa bilder och skrivs sedan ut på papper.

Dessa bilder ritas sedan på papper med hjälp av en pensel.

Med tillkomsten av datorstödd animering skapas de flesta animerade filmer idag med datorgenererade bilder. Teknikerna som används i animation har utvecklats över tiden.

Animationer har kommit långt, från noggranna teckningar på flera papper år 1882 till våra moderna komplexa 3D-animationer av idag. Från FLIP BOOK blyertsdragna karaktärer till TOM och JERRY, från ”FROZEN” till ”MOANA”, SPIDERMAN till AVENGERS, vi har alla sett många animerade filmer.

Tvärtemot vad du kanske tror tar dessa verk mycket tid med massor av digitala kreativa konstnärer. Det tar månader och kanske år och massor av data för att göra en färdig film på 1+ timme.

Så, precis som alla andra projekt, vad krävs för att göra en animationsfilm? Tja, här är en uppdelning av hur animerad film görs:

Som vi redan vet har regissören visionen för produktionen och han övervakar varje aspekt av produktionen som jag är på väg att lista i produktionspipelinen och som sådan går varje steg tillbaka till regissörens kontor för godkännande och kreativ input. Nu kör vi.

Storyboard: tolkar berättelsen i sekvens för att skapa ett visuellt koncept och skickas tillbaka till regissören. Storyboarden är nu visualiserad till vad vi känner som previsualisering och redigerad

Konstavdelningen här är där vi visuellt kan ge verket liv genom att måla som ger det färg och djup och visas senare för regissören för att se om det är vad han/hon har i åtanke som visionen.

Modellering: Allt hittills har varit i 2D (två dimensioner), här kommer modelleringsavdelningen som återger karaktären och sakerna vi ser i filmen till 3D för att ge dem en 3-dimensionell form.

Riggande: Detta går till riggningsavdelningen, de är dockspelarna eller TD som animerar rörelsen för varje karaktär eller saker i filmen, det är här du börjar se elementen och karaktärerna röra sig och bli dynamiska.

Man arbetar nu med kvaliteten på varje tillgång och karaktärsyta i projektet, från glänsande glas till möglig sten eller hårig, rynkig hud.

Layout: är avdelningen där miljön och blockering av karaktärer slutförs så att vi vet var vad eller vem som ska vara i scenens miljö.

Slutlig layout: renderar samma som ovan men i hög kvalitet och justerar realismen i allt.

Karaktäranimations-avdelningen kommer nu in och börja arbeta med att animera dessa karaktärers manér, uttryck och övergripande agerande, ibland spelar animatörerna ut det framför kameran och skickar in det i datorn för referens så att karaktärerna beter sig i en mycket relaterbart sätt.

Karaktäreffekter: De behandlar kläder, hår, päls och hur de interagerar med vindrörelser, etc… stöd och förskjutning eller deformiteter i interaktion med beröring som att sparka en boll eller sitta på en soffa.

SFX: Explosion, eld, rök, regn, ånga, you name it, de gör det.

Målning: bakgrund, bakgrund, berg horisont moln målningar, atmosfär och allt, allt som utgör en miljö.

Ljus: Detta är avdelningen som kommer in i ljuset på scenen och karaktären, de skapar ett utseende och en stämning med den typ av belysning de gör och hur ljus interagerar med alla typer av ytor, de kan ändra en scen från natt till dag, Natt molnigt regnigt varmt varmt osv.

Ljuddesign: Projektets dolda stjärnor. De tar hand om allt du hör från inspelning av live skådespelardialoger till synkronisering, musik till ljudredigering och mastering av ljud.

Vad är animation?

Animation är en visuell konstform som använder snabb visning av sekventiella bilder för att skapa en illusion av rörelse.

Denna illusion skapas genom att visa varje enskild bildruta eller teckning om och om igen, vanligtvis 24 gånger per sekund.

Animation har funnits sedan åtminstone 1887 då den uppfanns för filmer av den franske filmpionjären Émile Reynaud.

Vad är Stop Motion Animation?

Stop motion är när karaktären är stilla och inte rör sig.

Till exempel, i den klassiska Snövit-tecknade filmen går snödrottningen och pratar medan hennes fötter rör sig.

I denna form av traditionella animerade rörelser är karaktären stilla men tittaren kan se att den inte rör sig.

Pre-motion animationsrörelse är när karaktärens rörelser sker när kameran förblir stilla under vissa bilder.

Till exempel, i öppningstexterna för många animerade filmer, kommer du att se krediterna dyka upp och försvinna, liksom ficklampor dyka upp och slockna när krediterna spelas i bakgrunden.

Layout

Layoutdesign för animation är processen att konceptualisera din miljö baserat på historien om din animerade film. Sedan går du vidare till att anpassa den till de stilistiska valen i din film.
Den primära rollen för en layoutartist är att sätta scenen på vilken din animation, d.v.s. din karaktär och specialeffekter äger rum.

Så totalt sett är layoutkonstnärer ansvariga för att ställa in alla element som krävs för att upprätta animationssekvensen för din film. Och genom att göra det, gör de det mesta av det tunga lyftet med att sätta ihop bilder till virtuella scener.
När du skapar en 3D-produktion är layout i allmänhet det första steget för att sammanställa dina berättelsescener. I en 3D-produktionspipeline måste du utföra grov modellering för varje objekt innan du kan börja animera.

Icke desto mindre behöver du i detta skede inte lägga till textur eller börja rigga.

Modellering

Modellering förvandlar dina animerade funktioner till tredimensionella figurer. För att uppnå detta måste modellbyggare arbeta nära med art directors för att säkerställa att alla modeller är designade i enlighet med den karakteristiska visuella stilen i din animation.

De hjälper sedan den tekniska animatören och utvecklarna att inreda skelettet och utveckla hud. När det är gjort, fortsätter modellbyggare att lägga till ansiktsuttryck, var noga med att lägga till specifika muskelspänningar som kan krävas.

När din modell är klar kan den skickas till texturmålare och riggningsavdelning för att lägga till den sista handen innan den skickas för animering och rendering.

Texturering

Texturering används för att utnyttja ett av våra primära sinnen, beröring. Artister tänker mycket på att stimulera och engagera sina tittares beröringssinne, även om de inte riktigt skulle röra vid det.
För att förbättra utseendet eller känslan av en yta arbetar texturkonstnärer med ett antal saker, som rynkor, päls, fjäll, svett och lera.

Belysning

Animerade filmer utan virtuella ljus skulle vara extremt platt. Så, ljuskonstnärer använder ljus för att stödja känslan i sin berättelse och få filmen att se och kännas trovärdig.

Den huvudsakliga mekaniken som är involverad i denna process är baserad på olika typer av ljuskällor som används för att förstärka skönheten och känslorna i en film.

I allmänhet hjälper belysning till att uppnå följande fördelar:

  • Att sätta stämningen i en berättelse genom aspekten av ljus i visuellt berättande
  • Forma strukturer
  • Riktar tittarnas ögon med förändringar i ljus och färg
  • Samla in och använda referensbilder
  • Och hjälper till att framgångsrikt ”lysa upp” och återge arbetsflödet

Rigga

Animation sätter saker i bokstavlig rörelse.

Men innan du kan animera din pjäs måste du ta hand om något som kallas riggning.

Riggning skapar kopplingar mellan objekt i din berättelse för att göra det mycket enklare att animera dem.

Genom riggning kan du representera dina 3D-karaktärer med hjälp av en serie sammankopplade digitala ben, arbeta och flytta alla individuella komponenter i din modell som en helhet.

Det kan innebära att ställa in och hantera kontroller för din karaktärs rörelser och att bilda en länk mellan ett objekts rörelser i förhållande till ett annat.

Om det låter som en komplicerad process, så är det för att det är det!
När du har riggat benstrukturerna i dina 3D-modeller är du redo att animera dem.

Animering

Nu är det dags att manipulera bilder för att få dem att framstå som rörliga.

Tillbaka på den konventionella animationens tid ritades eller målades bilder för hand. Nu är dock de flesta animationer gjorda med hjälp av datorgenererade bilder eller CGI.

Detta avgörande steg ger liv till karaktärer, vilket gör det möjligt för oss att berätta historier och kommunicera känslor och idéer på ett unikt, lättuppfattat sätt.

Det här steget låter oss kreativa trotsa gravitationen och släppa lös fantasin. För i animation kan allt göras möjligt.