Vad är CGI Datoranimation?

Vad är CGI?

CGI står för Computer-Generated Imagery.

Det är en teknik som involverar skapandet av realistiska bilder, som vanligtvis är för filmer, tv eller andra former av visuella medier. Om du någonsin har sett en film, har du förmodligen sett datoranimation. Det är processen som skapar animerade bilder. Statiska bilder skapas också med denna metod. Datoranimation avser endast rörliga bilder.

Det används även i datorspel och virtuell verklighet. Medan termen ”virtuell verklighet” har funnits i decennier, är det först nyligen som den har börjat få fäste i mainstream-kulturen. Så vad står CGI för?

Vad är CGI-teknik?

Året CGI (datorgenererade bilder) uppfanns är svårt att fastställa på grund av datorgrafikens utveckling. Det var mest troligt runt 1960-talet när olika uppfinnare och företag lekte med den nya och utvecklande världen av datoranimation.

Det mesta av detta var 2D i omfattning, men allt användes inom discipliner som sträckte sig från vetenskap till teknik och medicin. I takt med att CGI-tekniken utvecklades, gjorde filmskapares sätt att använda den i sina filmer. Detta inkluderar 3D-modeller av människor, monster, byggnader, bilar, explosioner och så mycket mer.

Det bästa sättet att beskriva CGI är som en industri av visuella effekter och artister för visuella effekter. CGI kan ses i filmer som Avatar, Star Wars: A New Hope och Avengers: End Game. Den kan också användas för att fylla i detaljer i miljöer och skapa realistiska scenarier.

Till exempel kan CGI användas för att visa en bil som sprängs av en explosion. CGI är en av de bästa metoderna för att skapa realistiska bilder. Om många av bilderna ser trovärdiga ut beror det på att skaparna använde bra CGI-tekniker.

Detta inkluderar att använda högkvalitativ programvara och att välja modeller som liknar de objekt de representerar. CGI är en stor del av branschen idag, och ju mer det används, desto större efterfrågan blir det på dem som använder det. När den här branschen fortsätter att växa ökar också behovet av nya jobb.

Vad är CGI-animation?

Som vi alla vet har datorgrafik kommit långt under det senaste decenniet. Idag kan du hitta 3D CGI-animationer, som är lika realistiska och engagerande som traditionella 2D-animerade filmer. Även om dessa produktioner är dyrare att göra, kan de konkurrera med även de mest inkomstbringande animerade filmerna under de senaste tjugo åren.

Och även om det inte är lika roligt som att kunna se skådespelarna röra sig, kan publiken fortfarande njuta av dessa produktioner. Animation är den mest spännande utvecklingen i filmbranschen just nu, eftersom den går bort från 2D (traditionell animation) och 3D (importerad), till att använda avancerad datoranimation och artificiell intelligens.

Hur fungerar CGI?

När du tittar på en CGI-film ser du den slutliga produkten som har renderats av en dator. Datorn tar den ursprungliga 2D-ritningen och manipulerar sedan bilden till 3D-form.

Den använder programvara för att skapa en virtuell kamera, som tittar på modellen och skapar en digital representation av den på skärmen. Sedan kan datorn manipulera bilderna och animationerna i modellen för att få dem att se ut som om de rör sig i verkligheten.

Till exempel, om modellen är en person som går, kommer datorn att manipulera huvudet, benen, armarna och kroppen för att få det att se ut som om personen går.

Vilka är fördelarna med CGI-animation?

Den största fördelen med CGI-animation är att den är mycket kostnadseffektiv. När du ser en animerad film vet du att människorna som skapade den gjorde tusentals teckningar innan de skapade den slutliga filmen.

Pixar Animation och Toy Story

Det finns ingen filmstil som har anammat denna nya teknik mer än helt animerade CGI-filmer. Stop motion-animering har varit en populär stil i flera år, även medan många filmer fortfarande var handritade. Det var det närmaste filmskapandet kom sann tredimensionell animation, men det kräver mycket arbete och det tar tid.

Datorgrafiken som används i filmer idag är helt ny, mycket mer avancerad än vad som fanns tillgängligt för tio år sedan, och verktygen som gör dessa framsteg möjliga kan användas av vem som helst för att göra sina egna filmer. Pixar var bland de första att experimentera med helt datorgenererad animation, och Toy Story (1995), som blev känd som den första CGI-filmen.

Det är inte helt korrekt att säga att det är helt datoranimerat. Det var en kombination av handritad och datoranimation. I filmen fanns det ett antal scener där karaktärerna var helt animerade av en dator, men andra delar av filmen ritades på papper och skannades sedan in i datorn och sedan modifierades i datorn.

Scenen där Buzz Lightyear skjuts upp i rymden gjordes helt med dator. Det fanns också ett antal effekter som skapades helt i datorn, som fyrverkerierna. Men huvudanimationen gjordes på papper.

Det är svårt att överskatta hur mycket som har förändrats sedan släppet av Toy Story. Det är inte bara det att vi har gått från handritad till helt datorgenererad animation. Under det senaste decenniet har datorer blivit otroligt kraftfulla.

De har blivit tillräckligt snabba för att rendera bilderna som behövs för animering, och de har blivit tillräckligt billiga för att många människor har råd att köpa en. Det betyder att det nu är möjligt för vem som helst att göra sina egna filmer. Allt som krävs är en dator och några timmars tid. Och verktygen för att göra filmer är lätta att använda.

Filmen blev kritikerrosad och en ekonomisk succé. Den är känd som en av de bästa animerade filmerna genom tiderna och inspirerade älskade uppföljare.

Andra studior bestämde sig för att prova på CGI-animation, som Dreamworks, som först gav ut Antz (1998) med positiva resultat. Men om någon film satte dem på kartan för gott var det Shrek (2001), som var en stor framgång och har ett stort inflytande på barnanimation.

Med uppkomsten av CGI var fler barn intresserade av att titta på tecknade filmer, och sedan 90-talet kom det också en ny generation datorspel som gjorde det enkelt att skapa 3D-grafik. Detta ledde till att många populära franchises väcktes till liv, som The Incredibles, Ice Age och nu senast Toy Story-uppföljare.

80- och 90-talen såg också uppkomsten av 3D-teknik, vilket gjorde att vi kunde se saker på ett nytt sätt. Idag lever vi i en värld där människor ständigt exponeras för bilder i alla former av medier, från film till tv-spel och till och med våra sociala liv.

Platta animationer kan skapas med hjälp av en fotorealistisk bild eller en tecknad bild. 3D-animationer används för att skapa en mer realistisk bild. I denna typ av animering animeras bakgrunden med hjälp av ett 3D-modelleringsprogram. Det är möjligt att skapa en realistisk bakgrund med denna metod. Du kan till exempel göra en modell av en byggnad och placera den i den virtuella världen.

Du kan sedan flytta runt modellen och lägga till element i den för att skapa intrycket av att det finns ett objekt i scenen. Du kan också använda ett 3D-modelleringsprogram för att skapa karaktärer.

Programmet kommer automatiskt att återge 3D-modellen av karaktären. Detta skapar intrycket av att det finns föremål som rör sig i scenen. Bakgrundsanimering används för att skapa intrycket av att det finns människor eller föremål som rör sig runt bilden. Bakgrundsanimering används för att skapa intrycket av att det finns människor eller föremål som rör sig runt bilden.

En bakgrund kan också animeras med en platt animation eller en 3D-animation. Om du skapar en tecknad bild kan du använda en platt animation.

I det här fallet kan du animera objekt som inte är en del av huvudpersonen. Du kan också skapa en platt animering av bakgrunden. Du kan till exempel göra en fotorealistisk bakgrund och sedan animera den med hjälp av 3D-modelleringsprogrammet.

Objektanimering Kameran är bara ett av elementen i bilden. Det finns ett antal andra element som måste animeras för att bilden ska framstå som realistisk.

Några av dessa element inkluderar:

  • Bakgrundsobjekt
  • människor
  • Tecken
  • Djur
  • Varelser
  • Fordon

Objektanimering används för att animera bakgrunden, örgrunden och objekten i scenen

Objektanimering används för att animera bakgrunden, förgrunden och objekten i scenen. Det är möjligt att skapa objekt med en mängd olika metoder.