Vad är Stop Motion Animering? Allt du Bör Veta

Stop motion (eller Stop-frame Animation) är en 2D- eller 3D-animeringsteknik för att få vilket objekt som helst att verka röra sig av sig självt.

3D- eller 2D-objektet i fråga, vare sig det är en boll, ett äpple eller en lerkaraktär eller en platt bild eller pappersutklipp, flyttas i små steg mellan enskilda fotografier eller ramar, vilket ger en illusion av rörelse när sekvensen av fotografier eller ramar spelas upp tillbaka till betraktaren. Tekniken har funnits i över 100 år och har gett upphov till några av de mest populära filmerna, inte bara stop motion-animationsfilmer genom tiderna.

Det finns ett antal varianter av stop motion-animationer som beskrivs nedan.

Vad är stop motion 3D?

Vad är stop motion 3D? Den här metoden hänvisar till riktiga 3-dimensionella objekt som nämnts tidigare, vilket är vilket objekt som helst som har en bredd, djup och en höjd som kan animeras med hjälp av mjukvara för stop motion-animering. 2D hänvisar normalt till ritade bilder eller utskurna föremål av papper eller kort.

Claymation eller leranimation

Den mest populära formen av 3D stop motion-animationsfilmer beskrivs dock som lerfilmer. Moderna exempel på detta kan ses i Will Vintons Gumby och Nick Parks Wallace and Gromit. Båda dessa stilar använder lerkarakteriseringar. Det finns ett antal andra stilar av stop-motion-animationsfilmer, både 3D och 2D. Leraanimation i fri form; animerar i 3D-lera i formförändringar. Där en lerboll kan starta en sekvens av ramar, kan 3D-bilden förändras till en flersidig asymmetrisk abstrakt figur och så vidare.

Vad är stop motion objektanimering?

Det är här stop motion används för att producera de animerade rörelserna för alla icke-ritade föremål, inklusive leksaker, block och dockor.

Vad är stop motion direkt manipulation animering?

Detta är en form av 2D stop motion-animation. Ett enkelt exempel är ritningen av en streckgubbe bit för bit på ett papper eller på en tavla där en ram eller ögonblicksbild tas i varje steg av ritningen. Animationen ritar kroppen först till exempel och en ögonblicksbild tas sedan lemmar läggs till med en ram eller ögonblicksbild tagen av varje lem när den läggs till. Uppspelningen ger intrycket av direkt manipulationsanimation. Förflyttning av benen kan då helt enkelt göras genom att gnugga ut eller radera lemmen och rita om den i en annan position.

Vad är stop motion Cutout Animation?

Detta innebär att flytta utklippta bilder i 2D på en ritbräda eller någon plan yta. Silhouette animation är utklippsanimering där ytan är bakgrundsbelyst och utskärningarna är mörka bilder som visar en siluett.

Vad är stop motion time lapse?

Detta är förmodligen den mest passiva formen av stop-motion-animationsfilmer där en kamera helt enkelt klickas (manuellt eller via en elektronisk intermittent kontrollenhet som kallas en intervallometer) för att ta en bild när en tidsperiod förflyter. Exempel på detta kan ses i naturdokumentärer som visar en blomma som växer framför våra ögon från grunden.

Som all animering, inklusive all stop motion, behöver du en kamera som kan exponera enstaka bilder, det vill säga ta enstaka ögonblicksbilder. Det innebär att ta en ögonblicksbild eller en enda bildruta av ett objekt, sedan flytta objektet en liten mängd och sedan ta en annan bildruta.

När filmen körs kontinuerligt i en filmprojektor, eller annat videouppspelningssystem, skapas en illusion av flytande rörelse och objekten verkar röra sig av sig själva. Detta liknar animering av tecknade filmer, men med riktiga 3D- eller 2D-objekt istället för skisser.

Vad är stop motion brick filmer eller legomationer?

I grund och botten är det stop motion-animering av LEGO®-karaktärer (Minifigs eller Minifigurer) / klossar eller Mega Blocks för att skapa kortfilmer ..ibland kallade Brickfilms eller Legomation-filmer.

Att göra Brickfilms eller Legomation-filmer är ett enkelt sätt att komma igång med stop motion-animation. Dina karaktärer är färdiggjorda, stabila och lätta att flytta utan att behöva oroa sig för att de ska gå sönder eller kladda (som med lera). Du har också förutsättningarna för dina uppsättningar med rätt skala etc. Minifigurerna håller sig på plats tack vare användningen av en pluggkortyta så att du inte behöver magneter eller sladdar för att hålla dem i de olika positionerna för animering. Det finns naturligtvis nackdelar men de är få för de som är nybörjare inom animation. Så jag

En kort historia av stop motion-animation

Stop motion-animation låter ganska uppfinningsrik och ny. Men konstformen har faktiskt en lång historia som går tillbaka till kamerornas och fotografernas tidiga dagar.

De tidiga dagarna av stop motion

Den första stop motion-filmen var The Humpty Dumpty Circus från 1898. Stilen på denna kortfilm från 1898 använde dockor med ledade lemmar för att simulera rörelsen hos cirkusakrobater.

Stop motion och live-action

Du kanske tror att stop motion-film eller tv begränsas av det faktum att det är stop motion. Men animatörer har länge ingjutit stop motion-stilen i live-actionfilmer och video också.

Ta The Lost World till exempel 1925. Den första filmen som har skapat en kombination av stop motion och live-action videotekniker i historien.

Stop motion-tekniker

Sök efter program för redigering av stop motion-animationer i din appbutik

Trots vad många tror är stop motion-animering inte bara leranimation eller att använda en mängd livlösa föremål. Faktum är att det finns ett helt bibliotek med stop-motion-animationstekniker och rekvisita som animatörer har använt från film till film.

  • Objektanimation
  • Lera animation, eller claymation
  • Dockanimation
  • Cutout-animation, eller pappersanimation
  • Brickfilms, eller Legofilms
  • Måla animation

Listan fortsätter såklart. Men den största skillnaden mellan alla dessa animeringsprocedurer är det material som används för att fånga på film eller video.