Vad Kännetecknar Anime?

I Japan betyder tekniskt sett inte anime animerad film. Anime är oftast den animerade versionen av den berömda mangan (ett japanskt ord för serier).

I decennier har japanska animekaraktärer tilltalat tittarna på grund av deras distinkta utseende och känsla, inklusive teman, konstverk, berättande, kulturella nyanser och koncept. De är till skillnad från västerländska seriefigurer klottrade på tidningar som Superman och Spider-Man.

Anime-genren har revolutionerat konsten till en myriad av stilar och tekniker i världen av filmanimation. Anime-karaktären har ett urval av mänskliga och omänskliga upplevelser. Dessutom har de vanligtvis visuellt distinkta funktioner och ganska begränsad animationsstil för rörelserepresentation.

Vad gör anime unik?

Animationstekniker

Anime använder klassiska animationsproduktionsmetoder för storyboarding, karaktärsdesign och röstskådespeleri. Det är en form av begränsad animering där i stället för att rita varje ram animatör återanvänder gemensamma delar mellan bildrutor. Det betyder att du inte behöver illustrera en helt ny scen varje gång.

Som ett resultat får den här tekniken tittarna att tro att det finns mer rörelse än vad som faktiskt händer. Dessutom gör detta animeproduktion kostnadseffektiv och tidsbesparande eftersom mindre ramar ritas under processen.

Anime bildar ett mer stiliserat resultat som befriar animatörerna från strikt följsamhet för att skildra realtidsvärlden. Animekonststilar sträcker sig från direkt och okomplicerad till bisarr och flamboyant. För att inte tala om, även serier med grundläggande konstverk är visuellt slående för många tittare.

Scener i animefilmer lägger vikt vid att uppnå 3D-vyer med bakgrunder som skildrar scenens atmosfär. Till exempel kommer du ofta att se säsongsskiftande i många animefilmer som Tenchi Muyo.

Unika berättelser

Du kommer inte alltid att se ett allmänt koncept i animeshower. Handlingen i dessa serier kan variera från berättelser om samurajer till humoristiska äventyr och piratattacker. De flesta av dessa program och filmer skiljer sig från sina amerikanska motsvarigheter på grund av deras handlingar, som inte förändras förrän den sista serien.

Dessutom skildrar många anime-berättelser moral och en stor komplexitet. Dessutom håller den långa handlingen i serien publiken klistrad i det långa loppet. Därför fascinerar det tittare som gillar att se en handling som tolkar över kommande avsnitt.

Inte bara för barn

En av de viktigaste funktionerna i anime är från barn till vuxna; alla älskar att se dessa serier. Du hittar exklusivt barnvänliga animeprojekt som Pokémon. Samtidigt kommer tonåringar och äldre vuxna att hitta animer som Death Note och InuYasha.

Dessutom tycker vuxna också att de är engagerande på grund av deras intriger. Faktum är att de flesta berättelserna har vuxentema, som Queens Blade och Monster. De komplexa animekaraktärerna förväntar sig att mogna tittare ska förstå av den komplexiteten.

Generellt sett är den här genren skapad på ett sätt som intresserar människor i alla åldersgrupper. Även användningen av humor i anime-intrigen är främst för att mildra ett mer våldsamt eller mörkare tema. Det engagerar så småningom vuxna tittare mer.

Olika typer av anime-karaktärer

Här är några av de mest populära anime karaktärstyperna.

Shonen

En av tidernas favorit och mest populära typer av anime-karaktärer är Shonen, som Dragon Ball och Son Goku. De lockar mest yngre pojkar.

I allmänhet är de manliga huvudpersoner med muskler, bra kampsportfärdigheter och en viss superkraft för att öka sin styrka. Nyckelnaturen hos dessa animekaraktärer i rumyittips är att Shonen alltid erkänner sina vänner och är villig att stödja och kämpa för dem.

Seinen

Seinen-karaktären är annorlunda från Shonen eftersom den attraherar en mer mogen publik, som spänner över personer i 20- till 40-årsåldern. De kan hittas i olika filmkoncept, allt från action, politik och science fiction till sport.
Dessa program diskuterar ofta komplexa livsfrågor och dilemman. Därför är vuxenlivserfarenhet nödvändig för att förstå och njuta av handlingen som kretsar kring Seinen.

Tsunderes

Bland de mest överspelade anime-karaktärstyperna med hårstrån eller pigtails. De har kattögon men är mindre rundade.
Tsunderes kommer från två termer – ”tsun-tsun” och ”dere-dere”, som betyder distanserad respektive kärleksförstörd. Därför ändrar den här animekaraktären sin natur från distanserad och otäck till öm och kärleksfull.

De kännetecknas alla av sin koppling till huvudpersonen. Dessutom rodnar de mycket när någon tipsar om sina känslor för den manliga huvudpersonen. Dessa animetyper saknar riktiga människors egenskaper eftersom en persons hela reaktioner inte kommer att kretsa kring bara en enda person.

Yandere

Yandere är en annan charmig anime från ”dere” anime karaktärstyp som är för mycket kär i någon. De kan verka ofarliga på ytan, men innerst inne kan de vara ganska kontrollerande, tvångsmässiga och sällan bara galna. Flera Yandere-karaktärer är också kända för att vara en stalker.

Underes

Näst på tur är Underes, som är godhjärtade och vänliga karaktärer. Deras namn härstammar från ljudet som de gör, det vill säga ’un’ som betyder försoning.

Underes kan göra nästan vad som helst för sina nära och kära. Ibland är de bara redo att gå vart deras partner planerar att gå på en dejt. Du kommer också att upptäcka att några av dem är villiga att utsätta sig själva för risker och skada andra.

Visuella egenskaper och ansiktsuttryck

Animekaraktärer visas med många stämningar, känslor och uttryck. Grundläggande ansiktspositioner inkluderar framttttttt- och sidovy, tillsammans med måttliga höga och låga vinklar ses såväl som närbilder.

Ögon är ett framträdande inslag i anime med en förstärkt ögonform och stora iris. Uttryck bildas i samband med ögonlocket och ögonbrynet. Minimala detaljer om ansiktsdrag och kläder som en näsa eller en osmyckad klänning är alla välbekanta aspekter av anime.

Anime använder läppsynkronisering för enkelhet. När de är stängda är anime munnar en enkel formad linje och läpparna representeras med skuggning. Andra vanliga tekniker skapas med en enkel kurva av tungan och öppen mun, en sträckt och förvriden mun för att förmedla trauma eller ångest; hastighetslinjer kommer att märkas för att uttrycka skrik.

En synligt bedrövad eller förskräckt animekaraktär kommer att ha en stor svettdroppe vid sidan av huvudet. Dessutom kommer en rasande animekaraktär att uppvisa en utbuktande effekt på sin panna som en sprattlande ådra.
Färgläggning och pennning

Användningen av enfärgad skuggning, kallad ”cel shading”, är en vanlig egenskap hos Anime. Former och ytor som metall, hår och hud är strukturerade med hög kontrast. Denna stiliserade skuggning skapar en skillnad mellan skuggor och högdagrar på karaktärer med hjälp av solida färgblock. Dessa skapas vanligtvis i lager med en mörkare ton för skuggning eller silhuetter och en ljusare ton för att framhäva eller framhäva.

Läsare kan uppleva hastighet i anime. Konstnärer skriver regelbundet diagonala streck med svart bläck för att antyda snabbhet eller hastighet. Bakgrunderna är mycket detaljerade och stämningsfulla för att passa scenen medan de flesta andra detaljer hålls på ett minimum.

Tematiska element

Vissa tematiska element ses ofta i Anime som döden (som ses i Death Note-serien), trots, frågor om ålderdom, våld och krig och dess effekter (som ses i Gundam-serien), könsidentitet och attraktion och kärlek.

Genrer

Anime presenterar en varierad genre med universella egenskaper. Animationer klassas som äventyr som Full Metal Alchemist; science fiction och historisk som i filmen, Like the Clouds, Like the Wind; romantik och fantasy som Code Geass eller Inuyasha; och action, ockult och skräck som D. Grey-Man eller Devil May Cry. Dessa genrer är ofta sammanvävda i sitt tema.